Apibūdinimas, uždaviniai. Bendroji farmagnozija. Makro ir mikro analizė. Fitocheminė analizė. Faktoriai, veikiantys veikliųjų medžiagų (VM) susikaupimą. Polisacharidai, charakteristika, klasifikacija. Polisacharidų fizinės-cheminės savybės. Polisacharidų išskyrimo metodai. VAŽ kaupiančių polisacharidus kokybės įvertinimas. VAŽ kaupiančios polisacharidus paruoša, laikymas. Debesylas, varnalėša. Gleivės. Šalpusnis, gysločių rūšys. Liepa, svilarožė, linas, islandinė kerpena. Liepų žiedai. Radix althaeae. Semen lini. Gleivaklijai, mira, mana. Arabiškieji sakai. Pektininės medžiagos. Laminarija. Agar-agaras. Guveinis. Laminarijos gniužulai. rudieji dumbliai. Erškėtrožė, juodasis serbentas. Fructus rosae. Kukurūzas. Dilgėlė, medetka, šermukšnis, šaltalankis. Drėgmė, pelenai, ekstraktyvios medžiagos. Vitamino C nustatymas augalinėse žaliavose.